Въпросът е в утвърдената рамката за личен състав - колко души

...
Въпросът е в утвърдената рамката за личен състав - колко души
Коментари Харесай

Министър Тагарев: Предвиждаме създаване на инфраструктура за базиране на многонационалната бойна група

Въпросът е в утвърдената рамката за персонален състав - какъв брой души можем да наберем. Наистина би трябвало обществен пакет. Това, което успяхме да създадем в последния момент е да увеличм заплатите на военнослужещите. Надявам се, че тази мярка ще помогне да повишим интереса към службата в армията. Аз считам, че няма да е задоволителна. Трябва да мислим за някакво по-комплексно решение. Това съобщи министърът на защитата пред публицисти във Военна академия „ Георги Стойков Раковски “.

Предвиждаме да създадем инфраструктура за базиране на многонационалната бойна група. Там би трябвало да има бригаден щаб, окомплетован на някакво ниво. Една част от персоналния състав да бъде на наша територия и да има къде да ги настаним, със съпътстващата летищна, складова, транспортна инфраструктура, връзки. АКо желаят и за горива. Всичко това е значимо, с цел да може да работи една такава бригадна група. В региона на Ямбол ще го създадем, означи Тагарев. 

Относно " предупредителна зона в Черно море ", Тагарев съобщи: " Ако останем единствено с второто удължение - няма проблем. В момента не мога да предвиждам по какъв начин ще се развият нещата. В тази зона съветските кораби блокират естественият трафик на зърно от Украйна към Африка. Всички наши съдружници са наясно с проблемите, които основават тези съветски дейности в Черно море и имат подготвеност да ни оказват помощ. Готови са да влагат в разследващи полети, било то с пилотни или безпилотни летаттелни апарати, с цел да сме наясно с ситуацията. Когато е належащо ще вземем решение "

Той разяснява, че не е подписан контракт с Полша за ремонт на мотори на самолети МиГ-29. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР